Loading...

Krém váš každodenný

Home / novinky / Krém váš každodenný

Dnes apelujeme na populáciu jaskynných mužov, ktorí prežívajú dospelosť v presvedčení, že krém patrí iba na topánky a na pleť si ho môže mazať len sexuálne zmätený metrosexuál. Zhlboka sa nadýchnite, máme pre vás zvestovanie: Mazať sa je mužné a potrebné, hallellujah!  

Z nejakého antropologicky neuchopiteľného a folkloristicky nepodloženého dôvodu generácie mužov na východ od rovníka dospievali, a dodnes žijú v presvedčení, že muž má smrdieť cibuľou, potom a fakultatívne aj alkoholom. So silnejúcim signálom ORF1 tí istí muži postupne kapitulovali pred reklamami na AXE a Old Spice a po revolúcii sa niektorí z nich “dokonca!” naučili používať antiperspiranty. Ale sú to často tí istí muži, ktorí z nejakého nepochopiteľného dôvodu ešte vždy majú problém prijať fakt, že mužská pleť, rozumej – pokožka tváre a tela, potrebuje kozmetickú starostlivosť.

Rovní, ale nie rovnakí

Pred ústavou a pubertou sme si všetci rovní. V puberte šľahajú hormóny s každým rovnako a podpisuje sa to aj na pleti. Aknózna pubertiačka to nemá v tomto období života o nič ťažšie ani ľahšie ako aknózny pubertiak.

Mužské dospievajúce telo však predsa len produkuje iný typ hormónov a práve tie výrazne prispievajú k tvorbe kožného mazu. A sú to práve androgény, so zastúpením ospevovaného testosterónu, ktoré spôsobujú u mladej mužskej populácie často ťažké a cystické formy akné.

Ten istý testosterón v súčinnosti s vyššou hladinou kolagénu sa však v nasledujúcich rokoch stará o to, že mužská pleť je celkovo až o 25 % hrubšia, mastnejšia a menej náchylná na tvorbu vrások ako ženská. Akú starostlivosť teda potrebuje? Predovšetkým kozmetiku zo špeciálnej rady určenej mužom.

Kozmetický rituál pre muža

Zvládol to Clive Owen – prvá mužská hollywoodska star, ktorá v roku 2007 prepožičala svoju tvár propagácii pleťovej kozmetiky pre mužov Lancôme, zvládnete to aj vy. Isto, na rozdiel od neho pri tom nezbohatnete, ale kto má už dnes čas myslieť na malichernosti?!

  1. Použite čistiacu penu na tvár pre muža (fakt existuje)
  2. Aplikujte očný krém (asi vás to nebude zaujímať, ale ideálne je vklepkávať ho do očného okolia a nad viečka prsteníkmi)
  3. Aj mastná pleť potrebuje hydratáciu. Použite hydratačný krém. Na celú tvár s výnimkou očného okolia.
  4. Pred slnkom sa potrebujete chrániť rovnako ako ženy. Použite ochranný pleťový krém s ochranným faktorom SPF minimálne 30. Ak ho deklaruje váš hydratačný krém, už nemusíte.
  5. Krok 1 – 4 opakujte ráno aj večer. Pre nechápavých: Ráno aj večer. Kapiši?

Rozdiel je vidieť

Rozdiel v pohľade muža a ženy na pleť spočíva v skúsenosti. Ženské oko dokáže vďaka dlhoročnému tréningu rozpoznať rozdiel medzi pleťou, ktorej sa dostáva pravidelnej starostlivosti a tou zanedbávanou.

Zanedbaná mužská pokožka je na pohľad mastná, s rozšírenými pórmi, začervenaním a pôsobí hrubým dojmom. Bez ohľadu na to, akými múdrami vás kŕmil dedko, keď vás ako decko vozil na traktori, ženy majú rady mužov, ktorí voňajú a preukazujú svojmu telu patričnú úctu napríklad aj tak, že sa oň adekvátne starajú.

A ak by ste sa fakt nevedeli zbaviť pocitu, že na nákupe mužskej kozmetiky je niečo divné, pošlite k nám do lekárne svoju ženu, partnerku či sestru. Niečo vám vyberieme a pošleme.