Loading...

5 krokov k pekným chodidlám

Home / novinky / 5 krokov k pekným chodidlám

Doktor Iľko sľubuje, že sa nám budúci týždeň teploty vyšróbujú nad dvadsať stupňov. Okamih pravdy sa neúprosne blíži. Vyrysované stehná a lýtka nebudú náš najväčší problém. Bude ním to, čo budeme vystavovať v sandáloch a šľapkách nahé. Naše chodidlá.

Neuralgický bod v starostlivosti o telo u mužov aj žien. Veď kto by sa už staral o časť tela, ktorá je najďalej od hlavy, kam hocikto ani nedovidí? Každopádne o nohy a chodidlá sa starať treba z estetických aj zdravotných dôvodov. Pekná tvárička a vyšportované svaly proste s hrubou kožou na pätách a plesňou na nechtoch nejdú dohromady.

Krok 1

Morský kúpeľ

Keď sa ženy v minulosti ukrývali pod tonami čipiek a boli sporé na výstrihy, predstavovali okrem tváre členky často to jediné, čo z nich chlap mohol uvidieť. A páčili sa najmä tie štíhle…

Nohy však majú pri vyšších teplotách a námahe tendenciu opúchať. Väčšinou sa opuch prejaví v neskorších poobedných hodinách alebo večer a hoci nemusí byť extrémne výrazný, môže byť sprevádzaný nepríjemným pnutím.

Pomôže vám soľný kúpeľ v roztoku z morskej soli. Stačí jej zo 2 polievkové lyžice rozpustiť v lavóri s teplou vodou, usalašiť sa s ním na pokojnom mieste a 20 – 30 minút si v ňom močiť nohy. Účinkom soľného kúpeľa sa naštartuje prekrvenie a opuch ustúpi.

Krok 2

Preč s hrošou kožou

Ako, kúpaliská zostanú tento rok zatvorené, ale zalovte v spomienkach na minulé leto a spomeňte si, ako vás striasalo pri pohľade na zhrubnuté, popraskané a nedajbože zažltnuté päty opaľovačov. Raz sa vám vypáli tento obraz do rohovky, už ho jakživ nedostanete z hlavy… 

Matička príroda nám na chodidlá nenadelila žiadne mazové žľazy, inak by s nimi nebolo toľko roboty, aby ostali hebké bez námahy. Keď k tomu prirátame, že na nich 7 dní v týždni 365 dní v roku spočíva celá naša tiaha, nečudujme sa, že sa z toho zatvrdia.

Počuli ste už o vynáleze menom pemza? To je taký kameň, ktorým tú hrubú kožu môžete odstrániť. Postupujte však opatrne. Keď máte nohy zmäkčené po kúpeli, môže byť ťažké odhadnúť, akú vrstvu kože dávate preč a po kostiach by ste chodiť nechceli…

Nápomocné vám môžu byť aj rôzne elektrické strojčeky vyrobené špeciálne na odstraňovanie zhrubnutej kože, ktoré nájdete aj u nás v lekárni. Zaplatíte za ne o niečo viac ako za pemzu, ale užívateľský komfort a výsledok sú neporovnateľne lepšie.

Krok 3

Píling

Nohy majú byť hebké na pohľad aj na dotyk. Pravidelným pílingovaním odstránite odumreté bunky kože, a keď sa pod perinou o niekoho náhodne ošuchnete, nespôsobíte mu rezné poranenie.

Krok 4

Ustlať nechtovému lôžku

Po obrúsení stvrdnutej kože a pílingu je dôležité vrátiť pokožke chodidiel hydratáciu. Kým siahnete po kréme, povenujte sa pokožke okolo nechtového lôžka. Po soľnom kúpeli je vláčna, hebká a predovšetkým tvárna. To potrebujeme.

Zaobstarajte si drevené paličky špeciálne na úpravu nechtového lôžka, pedikúrové vyštikávacie nožničky a trocha zručnosti.

Pokožku v okolí nechtového lôžka zatlačíme k okrajom, prebytočné záveje vyštikáme nožničkami a na záver lôžko ošetríme hydratačným ošetrujúcim olejom.

Ak ste žena, môžete zakončiť ošetrenie nanesením laku na nechty, napr. z radu La Roche Posay, ktorý chráni nechty pred UV žiarením, zabraňuje ich žltnutiu a dlhodobo ich posilňuje. Navyše obsahuje nikel, ktorý urýchľuje schnutie laku. Ak ste muž, ale nemôžete si pomôcť, smelo do toho ;P 

Krok 5

Aplikujte krém a deodorant

Na rehydratáciu pokožky chodidiel použite krém na nohy. Ani vazelínu, ani indulonu, ani žiadnu inú overenú hitparádu, na ktorú prisahajú ženy do hĺbky troch pokolení. Krémy vyrobené špeciálne pre nohy sa ľahšie vstrebávajú a obsahujú látky, ktoré pôsobia proti opuchom a únave.

No a na záver. Nezabudnite na deodorant. Mazové žľazy na hebkosť nám síce nenadelili, zato potných habadej. S deodorantom budete mať nohy v suchu a voňavučké.

Kým sa do toho pustíte, zastavte u nás v lekárni, nájdete tam rad produktov zameraných nielen na starostlivosť o pokožku nôh, ale aj na riešenie závažnejších problémov. Kvalitné poradenstvo a diskrétnosť vám k nim, ako vždy, pribalíme automaticky.